Onderhoud

Alle dingen hebben onderhoud nodig, zo ook tuinen. Door planten op het juiste moment te snoeien houd je de plant in goede conditie, de tuin in evenwicht en heeft u ook op de langere termijn plezier van uw tuin. Sjerps tuinen kan u hierbij ondersteuning geven. U kunt hierbij kiezen uit:

Het complete onderhoud
Bij compleet onderhoud stelt u samen met Sjerps Tuinen een persoonlijk onderhoudsschema vast voor een heel jaar. Volgens vaste afspraken komen wij langs om alle afgesproken werkzaamheden uit te voeren. Bij compleet onderhoud worden alle zorgen uit handen genomen.

Het periodieke onderhoud
Het periodieke onderhoud is meer een begeleidend onderhoud. U neemt de klussen onder handen die u graag zelf wilt doen. Denk daarbij aan het maaien van het gazon of het knippen van hagen. Alle andere voorkomende werkzaamheden neemt Sjerps Tuinen van u over. In de praktijk betekent dit dat wij ongeveer eens in de 6 weken langskomen.

Tijdens de onderhoudsronde door de tuin worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. De ene keer is dat meer werk dan de andere keer. Indien gewenst wordt vooraf een vast jaarschema opgesteld.

Het jaarlijkse onderhoud
Het jaarlijkse onderhoud is een optie voor de tuinbezitters die zelf veel plezier beleven aan tuinieren maar twee of drie keer per jaar behoefte hebben aan professionele hulp. Denk hierbij aan het winter of het voorjaars klaarmaken van de tuin.

Zo vraagt het winter klaar maken van de tuin zijn specifieke kennis wanneer het gaat om snoeien en krijgt bij de voorjaarsbeurt het gazon extra aandacht. In de zomermaanden moeten de hagen en sommige weelderig gegroeide heesters en vroeg bloeiende vaste planten gesnoeid worden. Uw tuin is onze zorg en daarom ontvangt u automatisch bericht wanneer Sjerps Tuinen langskomt.